Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γαλακτοπαραγωγός αγελαδοτροφία και η κτηνοτροφία γενικότερα, η οποία μέρα με την ημέρα συρρικνώνεται δραματικά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του εθνικού μας ζωϊκού κεφαλαίου, στην απόλυτη εξάρτηση της σίτισης του ελληνικού λαού από εισαγόμενα προϊόντα και στο βάθος του τούνελ στην πείνα.
Ηχηρό σήμα s.o.s. για μια ζοφερή πραγματικότητα, ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μέτρων τόνωσης της εγχώριας παραγωγής, εξέφρασε αντιπροσωπεία της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, στη διάρκεια συναντήσεών της στην Αθήνα, με τους υπευθύνους αγροτικού τομέα των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και πρότεινε, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση:

Την άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία, από κοινού με εκπροσώπους των παραγωγών και των εκπροσώπων της ελληνικής μεταποίησης – βιομηχανίας, να συμφωνήσουν σε ένα 5ετές πλάνο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, το οποίο θα ακολουθείται, ανεξάρτητα από τις αλλαγές ηγεσίας στο υπουργείο Γεωργίας. Διαφορετικά, τονίζει η Ένωση, οι εξαγγελίες περί ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, μέσα από την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, θα μείνουν λόγια κενά, χωρίς αντίκρισμα.

Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπευθύνους αγροτικού των κομμάτων οι εκπρόσωποι της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λειτουργία του ΕΛ-ΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, και συγκεκριμένα εάν πραγματοποιεί σωστούς ελέγχους στα ισοζύγια γάλακτος, καθώς, όπως κατήγγειλαν, ενώ σημειώνεται σημαντική μείωση του ζωικού πληθυσμού και πολλές μονάδες υποσιτίζονται, στα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφεται παράλληλη μείωση του παραγόμενου γάλακτος, κάτι το οποίο, το λιγότερο, χαρακτηρίζεται αφύσικο.

Ακόμη, η Ένωση ζητά να μη θεωρούνται οι παραγωγοί πιστωτές για τις επιχειρήσεις που ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99, αλλά και να εξοφλούνται και μάλιστα ως προϋπόθεση για την ένταξή τους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ένωσης, με αφορμή τα προβλήματα της ΜΕΒΓΑΛ, ζήτησαν τη στήριξη των ελληνικών βιομηχανιών γάλακτος και γαλακτοκομικών, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της ελληνικής βιομηχανίας και μαζί με αυτήν και η κατάρρευση της κτηνοτροφίας και της εγχώριας παραγωγής.

Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας που επισκέφθηκαν τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Βασιλέκας, ο γενικός γραμματέας Νίκος Βουλγαρίδης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Κοτόπουλος, και το μέλος του δ.σ. Στέφανος Μπακαρτζάκης.