Είναι πράγματι απορίας άξιον πως ενώ η αγελαδοτροφία έχει περάσει των παθών της τον τάραχο, όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται πλέον μπροστά σε νέες προκλήσεις, με τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις με fake news.

Μετά τα όσα τερατώδη έχουμε διαβάσει και ακούσει, εξαιτίας συμφερόντων, που επιδιώκουν προς όφελος άλλων προϊόντων, να βάλουν στην άκρη το αγελαδινό γάλα, αρνούμενοι ακόμη και την αποδεδειγμένη από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια θρεπτική του αξία, διαπιστώσαμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ούτε λίγο ούτε πολύ μπαίνει σε καραντίνα, εξαιτίας του ό, τι νόσησαν αγελάδες εξαιτίας οζώδους δερματίτιδας.

Δεν ξέρουμε τι είδους σκοπιμότητες κρύβονται ή εξυπηρετούνται απ’ όσους διακίνησαν τέτοια είδηση. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε την πλήρη αποδυνάμωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας μέσα στην κρίση. Όμως, δυστυχώς, δεν μπήκαν όλοι οι δημοσιογράφοι στον κόπο να εξακριβώσουν, αν η είδηση για το περιστατικό οζώδους δερματίτιδας στην Ξάνθη, ισχύει. Κατά σύμπτωση 3 εκ των μελών του ΔΣ έχουν μονάδες στην Ξάνθη, και το περιστατικό αυτό συνέβη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια.

Τότε ο παραγωγός, που είχε στη Νέα Κεσσάνη τις αγελάδες, που εμφάνισαν οζώδη δερματίτιδα, έσφαξε το κοπάδι του, όπως προβλέπεται από τον σχετικό κοινοτικό κανονισμό και σήμερα, από o,τι πληροφορηθήκαμε, ασχολείται με την αιγοπροβατοτροφία.

Τέτοιου είδους «ειδήσεις» προκαλούν έντονη ανησυχία, σύγχυση ακόμη και πανικό στο καταναλωτικό κοινό, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και οδηγώντας σε απίθανες καταστάσεις και τους παραγωγούς αλλά κι όλο το κύκλωμα της αγοράς.

Περιμένουμε επανόρθωση απ’ όσους διέσπειραν ή διακίνησαν αυτήν την είδηση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και στους παραγωγούς και στους καταναλωτές της Ξάνθης και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, σε περίπτωση που η διαδικασία διασποράς ψευδών ειδήσεων, συνεχιστεί.