Υψηλή χοληστερίνη: Το γαλακτοκομικό προϊόν για χαμηλότερα επίπεδα και καύση λίπους

Η υψηλή χοληστερίνη και η διατροφή πάνε αλληλένδετα. Συχνά μας λένε για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε για να είμαστε υγιείς, αλλά ποια είναι τα νόστιμα σνακ που είναι γνωστό ότι έχουν θετική επίδραση;Η LDL είναι επιβλαβής χοληστερόλη που μπορεί να συσσωρευτεί στα αιμοφόρα αγγεία σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Η HDL είναι μια υγιής μορφή χοληστερίνης που απομακρύνει…

Διαβάστε Περισσότερα

Η προσθήκη γαλακτοκομικών στη διατροφή σχετίζεται με λιγότερες πτώσεις και κατάγματα στους ηλικιωμένους

Λιγότερες πτώσεις και κατάγματα σημειώθηκαν σε κέντρα φροντίδας στα οποία προστέθηκαν επιπλέον γαλακτοκομικά προϊόντα στο καθημερινό μενού των ηλικιωμένων. Οι δίαιτες πολλών ηλικιωμένων ενηλίκων παρέχουν ανεπαρκές ασβέστιο και πρωτεΐνες για τη διατήρηση της οστικής και μυϊκής μάζας, γεγονός που πιθανότατα αυξάνει τον κίνδυνο για πτώσεις και κατάγματα. Η αύξηση της διατροφικής πρόσληψης ασβεστίου και πρωτεΐνης…

Διαβάστε Περισσότερα

Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και άσκηση

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων βελτιώνει την ποιότητα του μικροβιώματος και μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικών προβλημάτων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται για περιόδους χαμηλής σωματικής δραστηριότητας. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και η σωματική δραστηριότητα συμβαδίζουν. Στην πραγματικότητα, οι προτάσεις για την πρόσληψη προϊόντων χωρίς λιπαρά ή αποβουτυρωμένα δεν ισχύουν πλέον. Αντίθετα, οι…

Διαβάστε Περισσότερα

Γάλα – Ποια οφέλη προσφέρει στην έγκυο

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την υγεία της μαμάς και την ανάπτυξη του μωρού. Το γάλα είναι μία από εκείνες τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή σας αν είστε έγκυος, όπως αναφέρει το imommy. Γάλα, μια πλήρης τροφή Το γάλα είναι…

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλακτοκομικά πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά στα παιδιά;

Οι γιατροί συστήνουν, σε γενικές γραμμές, να δίνουμε πλήρη γαλακτοκομικά στα παιδιά μέχρι τα 12 έτη και μετά να πίνουν το γάλα και να τρώνε το γιαούρτι και το τυρί που επιλέγουν οι ενήλικες του σπιτιού, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλών λιπαρών. Δεν συμφωνούν ωστόσο όλοι σε αυτή την τακτική, με την τελική απόφαση…

Διαβάστε Περισσότερα

Πίνετε γάλα πριν πάτε για ύπνο; Δείτε τι λέει η επιστήμη για τις επιδράσεις του

Επιστήμονες εξέτασαν στο εργαστήριο κατά πόσον ισχύει η άποψη ότι το γάλα έχει υπνωτικές ιδιότητες. Τι ανακάλυψαν για τα συστατικά που περιέχει και για εκείνα που παράγονται μετά την πέψη. Οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας συνιστούν ένα ποτήρι ζεστό γάλα το βράδυ ως το καλύτερο καταπραϋντικό για ήσυχο ύπνο, με τις υπνωτικές ιδιότητές του…

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλακτοκομικά (IRI): Στα ίδια επίπεδα οι πωλήσεις τυριών και γιαουρτιών στο 8μηνο

Πάνω το σοκολατούχο, κάτω το λευκό γάλα – Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της αγοράς. Μεικτή είναι η τάση για τις πωλήσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στα super markets φέτος, μετά τη συνολική καλή εικόνα που εμφάνισε ο κλάδος πέρυσι. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της IRI για το 8μηνο του 2021, γιαούρτια και τυριά εμφανίζουν σταθεροποιητική εικόνα, στην…

Διαβάστε Περισσότερα

Αγορά / Πώληση Ζώων

06/10/2021 Πωλούνται 70 μοσχίδες εμβολιασμένες με RB51, εγγεγραμμένες στα μητρώα της Ε.Φ.Χ.Ε. , σε διάφορες ηλικίες, έγκυες, σπερματεγυμένες και άδειες.Επίσης πωλούνται 30 μοσχάρια σε διάφορες ηλικίες.Τιμές κατόπιν συνεννόησης. τηλ. Επικοινωνίας 693 4950 397κα. Χρύσα

Διαβάστε Περισσότερα

Ελαιόλαδο, μέλι και γαλακτοκομικά στο «κόκκινο» της ΕΕ

Του Νίκου Υποφάντη Στο κόκκινο της διατροφικής αξιολόγησης αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες προϊόντα της μεσογειακής διατροφής , όπως το μέλι , το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά και τα παραδοσιακά αλλαντικά, μετά από την εφαρμογή σήμανσης στις συσκευασίες που θα εφαρμοστεί στα τρόφιμα από τον επόμενο χρόνο σε όλη την Ευρώπη. «Πρέπει να αλλάξει ο αλγόριθμος αξιολόγησης»…

Διαβάστε Περισσότερα

Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Χαράς ευαγγέλια για όσους θέλουν να τρώνε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμη και με πλήρη λιπαρά. Οι άνθρωποι που κάνουν διατροφή πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικών προϊόντων, έχουν μειωμένο και όχι αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λίγα λίπη από τέτοιες τροφές, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Η “αιρετική” έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες…

Διαβάστε Περισσότερα