Η ΕΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη λύπη την πολύ δυσάρεστη ανακοίνωση γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ότι διακόπτει την παραλαβή αγελαδινού γάλακτος από μονάδες της.

Η ΕΦΧΕ αντιλαμβάνεται ότι η επίκληση της γαλακτοβιομηχανίας ότι έχει υψηλά πλεονάσματα γάλακτος είναι ειλικρινής. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί σε μία χώρα η οποία παράγει το 50% του γάλακτος που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της, απαξιώνεται το Ελληνικό γάλα.

Θεωρούμε ότι ο καταναλωτής παρασυρόμενος από τις μεγάλες αλυσίδες ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και από διάφορα άλλα κέντρα που έχουν συμφέρον από την εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, άθελά του και από έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης, στην ουσία απαξιώνει το Ελληνικό γάλα.

Ζητάμε από την Πολιτεία να επιβάλει στις γαλακτοβιομηχανίες και στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ να γίνεται σαφής διάκριση ανάμεσα στο προϊόν που παρασκευάζεται στην Ελλάδα αλλά η πρώτη ύλη του δεν παράγεται στον τόπο μας και ανάμεσα στο προϊόν το οποίο παράγεται και παρασκευάζεται στην Ελλάδα καθώς και ανάμεσα στα εισαγόμενα.

Επίσης προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνισθούν το πραγματικά φρέσκο παστεριωμένο γάλα όπως τα προϊόντα υψηλής παστερίωσης ή προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται ως επιδόρπια και περιέχουν αναγεννημένο συμπυκνωμένο γάλα, να παρουσιάζονται σε διαφορετικά ράφια στα καταστήματα ώστε ο καταναλωτής να διευκολύνεται στις επιλογές του.

Σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη που η οικονομική κρίση μαστίζει και τη χώρα μας απευθύνουμε έκκληση στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμούν τα Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους Έλληνες παραγωγούς και την Εθνική μας οικονομία. Είμαστε σίγουροι ότι αν αυτό συμβεί η γνωστή γαλακτοβιομηχανία, η οποία σημειωτέον επεξεργάζεται το 30% του παραγομένου γάλακτος στη χώρα μας, θα έχει κάθε λόγο να ανακαλέσει την απόφασή της και να αναζητήσει ακόμη περισσότερο ελληνικό γάλα.

Η Πολιτεία με τη συνεργασία των παραγωγών να στηρίξει τη δημιουργία των κατάλληλων δομών στην Ελληνική αγελαδοτροφία ώστε μετά το πέρας της δύσκολης περιόδου ο κλάδος να εξακολουθήσει να υπάρχει προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της διατήρησης του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής υπαίθρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936984222 – Κος Αθανάσιος Βασιλέκας – Πρόεδρος Δ.Σ