Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2012

Μου κάνει εντύπωση πώς εν τη απουσία μου δημοσιεύεται κάτι τέτοιο. Οι θέσεις μου για την έννοια της φρεσκάδας όλων των προϊόντων είναι γνωστές από παλιά. Δεν πρέπει να την κάνουν ορισμένοι «λάστιχο» και αφορά όλα τα προϊόντα, είτε είναι όσπρια φετινής εσοδείας, είτε είναι φρούτα, είτε είναι αυγά που θα πρέπει να τα πούμε φρέσκα μιας ημέρας.
Συγκεκριμένα για το γάλα, η θέση μου είναι ότι αυτήν την ώρα έτσι όπως είναι ο τομέας της κτηνοτροφίας μας η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος για άλλες μια- δύο ημέρες ουσιαστικά θα είναι καταστροφική ιδιαίτερα για τον τομέα της κτηνοτροφίας και κυρίως για τον τομέα της αγελαδοτροφίας και παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που αυτή τη στιγμή είναι η πιο αδύναμη κτηνοτροφική παραγωγή στον τόπο μας.
Επομένως, θα είναι «ταφόπλακα» για αυτή την κτηνοτροφική παραγωγική διαδικασία στην παρούσα φάση η επιμήκυνση της έννοιας φρεσκάδας του γάλακτος.

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ούτε γίνονται σχετικές συζητήσεις. Άλλωστε τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Είναι δυνατόν αυτήν την ώρα που η αγελαδοτροφία πάσχει και είμαστε τόσο ελλειμματικοί σε αυτόν τον τομέα να τον πειράξουμε;
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια να μειωθεί το κόστος των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν πρέπει όμως αυτό να γίνει σε βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας.