Εκλογές διεξήχθησαν την Παρασκευή 12/01/2018 σε ήπιο κλίμα στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας και στο αξίωμα του προέδρου αναδείχτηκε ο πρώην Αντιπρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος, στη θέση του απερχόμενου Προέδρου, Αθανάσιου Βασιλέκα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που εκλέχθηκε, έχει ως εξής:
Αντιπρόεδρος: Βουλγαρίδης Ν. Χρήστος
Ταμίας: Κεφαλάς Κων/ίνος
Γεν. Γραμματέας: Τζελέπης Αθανάσιος
Αν. Γεν Γραμματέας: Παπαπαναγιώτου Αθανάσιος
Μέλη: Αδαμάκης Θεόδωρος, Κούτρας Αντώνιος, Μπακαρτζάκης Στέφανος, Σβεντζίδης Θεόδωρος, Χαριζάνης Στυλιανός και Χατζάτογλου Κων/ίνος
Αναπληρωματικά Μέλη: Κλιάμπας Γεώργιος και Τσομπάνος Χρήστος
 
Εξελεγκτική Επιτροπή: Βουλγαρίδης Αθ. Χρήστος, Δαργινάκης Σταύρος και Γεωργακούδης Τατιανός

Σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε., Ηλίας Κοτόπουλος τόνισε ότι η πολιτεία χρειάζεται να δώσει τη δέουσα σημασία στην ελληνική αγελαδοτροφία, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής, καθώς έχει τελειώσει η διαδικασία των ποσοστώσεων. Ζήτησε βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, πατάξη των ελληνοποιήσεων, παρεμβάσεις στο θέμα της γενετικής βελτίωσης και κυρίως ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική Αγελαδοτροφία. «Το ζήτημα των capital controls έδειξε ξεκάθαρα πως χρειάζεται πολιτική βούληση για την αυτάρκεια της χώρας σε βασικά είδη τροφίμων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς ελληνικό αγελαδινό γάλα».

Βιογραφικό Ηλία Κοτόπουλου

Ο Ηλίας Κοτόπουλος γεννήθηκε το 1971 στην Ξάνθη, από Μικρασιάτες γονείς. Προέρχεται από οικογένεια παραγωγών και ασχολείται από τα 20 του χρόνια με την γαλακτοπαραγωγή. Έχει μονάδα γαλακτοπαραγωγής στο Άβατο Ξάνθης, δυναμικότητας 750 αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και πλέον ασχολείται με το επάγγελμα και ο μεγάλος του γιος, Παρασκευάς. Είναι νυμφευμένος με τη Βαγιανή Δρίγγα και έχουν τρία παιδιά.