1. Η ΦΑΓΕ ανακοινώνει ότι σταματά να προμηθεύεται Ελληνικό γάλα και κλείνει και το Εργοστάσιο του Αμυνταίου. Τα γιαούρτια της από ποια πρώτη ύλη θα παρασκευάζονται?

2. Μεγάλη γαλακτοβιομηχανία τα κεντρικής Ελλάδας κάνει προσφορά στους καταναλωτές περίπου 30% επιπλέον δωρεάν προϊόν. Τι ωραίες που είναι αυτές οι προσφορές όταν μειώνουμε στον παραγωγό περίπου 30% την τιμή!!!!!!

3. Μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της κεντρικής Ελλάδας προτείνει μηνιαία συμβόλαια στους παραγωγούς της με πολύ μεγάλη μείωση τιμών. Τονίζει ότι για όποιον δεν το υπογράφει σταματά η συνεργασία του με την εταιρία. Μήπως οι άλλες γαλακτοβιομηχανίες πρέπει να απορροφήσουν το γάλα αυτών των απελπισμένων ανθρώπων, έχοντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη των καταναλωτών? Είναι δυνατόν σε μία χώρα που βρίσκεται σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση και παράγει μόλις το 1/3 σχεδόν της κατανάλωσής της, να γίνεται προσπάθεια να εξαφανίσουμε ότι έχει απομείνει από τους παραγωγούς της?

4. Το ετήσιο ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγών για την χώρα μας σε κρέας – κρεατοσκευάσματα, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αρνητικό περίπου για 2,5 δις. ευρώ. Όσο δηλαδή κοστίζουν οι εισαγωγές όλων των ειδών αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών τους κάθε χρόνο. Αυτοκίνητα δεν κατασκευάζουμε! Κρέας και γάλα δεν μπορούμε να παράγουμε?
Και όταν για 300 εκατ. τον χρόνο μειώνονται οι συντάξεις των γερόντων είναι δυνατόν να σκορπάμε έτσι τα δις για προϊόντα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να παράγουμε στη χώρα μας?