Με αφορμή δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο για την τιμή του γάλακτος στα ράφια των Σούπερμαρκετ ο Τατιανός Γεωργακούδης, πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Φυλής Χολσταίν Ελλάδας δηλώνει: «Οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί επενδύουν σημαντικά ποσά για το εκσυγχρονισμό των μονάδων τους με γνώμονα πάντα την άριστη ποιότητα του παραδιδόμενου προϊόντος τους στον Έλληνα καταναλωτή. Το έργο αυτό γίνεται αθόρυβα και υπεύθυνα».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, το ελληνικό γάλα αρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση σε παστεριωμένο γάλα και επίσης καλύπτει τα αυστηρότατα ποιοτικά κριτήρια που θέτει η Ε.Ε.

«Για τους παραγωγούς οι εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά πρόκληση». Το πρόβλημα βρίσκεται σε τελική φάση στον καταναλωτή ο οποίος θα πρέπει ακριβώς να ξέρει τι γάλα έχει στο ψυγείο του. Πρόβλημα είναι για μας η έως τώρα έλλειψη ενημέρωσης του καταναλωτή για το τελικό προϊόν που αγοράζει, δηλαδή αν αυτό περιέχει εισαγόμενο γάλα ή όχι. Σε αυτό το σημείο η Ε.Φ.Χ.Ε. χαιρετίζει τις κινήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είναι αλήθεια ότι στην Ευρώπη οι πολυεθνικές αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ εφαρμόζοντας ανελέητες κερδοσκοπικές τακτικές και αδιαφορώντας για το μέλλον της ευρωπαϊκής πρωτογενούς παραγωγής έχουν οδηγήσει τους γαλακτοπαραγωγούς σε σημείο εξαθλίωσης. Και στην Ευρώπη όμως υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πολιτική αυτή των Σούπερ Μάρκετ στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Δεν αληθεύει ότι το γάλα στην Ευρώπη είναι απαραίτητα φθηνότερο. Το ποιοτικό γάλα είναι πολλές φορές ακριβότερο απ ότι στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες παραγωγοί πιστεύουν στο δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τι γάλα θα έχει στο ψυγείο του, ο Έλληνας καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι οι γαλακτοπαραγωγοί θα βρίσκονται στο πλευρό του», τονίζει ο κ, Γεωργακούδης.