ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

  • Ευρεία συνδιάσκεψη για την γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, τέλος Απριλίου.
  • 100 τόνους γάλα το χρόνο σε σχολεία που θα υποδειχθούν.

Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, θα τεθεί στο επίκεντρο ευρείας συνδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών, της γαλακτοβιομηχανίας και των καταναλωτών.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτροφίας, με εθνικό στόχο την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών της χώρας και εν τέλει την αυτάρκεια.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν, ως έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες της χώρας, ανακοίνωσε στον υπουργό την απόφασή του να προσφέρει 100 τόνους γάλα το χρόνο σε σχολεία που θα της υποδειχθούν, ενώ, παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για το κλίμα κατανόησης και συναντίληψης που συνάντησε.

Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε και συζήτησε τα θέματα αιχμής του κλάδου με τον υπουργό, μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας , Θανάσης Βασιλέκας, ο αντιπρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Τζελέπης, ο αν.γενικός γραμματέας Θανάσης Παπαναγιώτου, το μέλος Χρήστος Βουλγαρίδης και ο διευθυντής Σταμάτης Μηλιούδης.