Ελληνική αγελαδοτροφία: Ένα βήμα πριν τον αφανισμό!

Γάλα δέκα ημερών; Για – ίσως – λίγα λεπτά του ευρώ την ημέρα, θα καταστραφεί ένας κλάδος και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μια απόφαση χωρίζει την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία από τον αφανισμό. Η αναμόρφωση της αγορανομικής διάταξης, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, από πέντε ημέρες που ισχύει σήμερα στις δέκα (!), θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την ελληνική αγελαδοτροφία και θα ανοίξει τον δρόμο σε ανεξέλεγκτες εισαγωγές – ενώ είναι αμφίβολο αν θα προσφέρει στον έλληνα καταναλωτή κέρδος έστω και λίγα λεπτά του ευρώ την ημέρα.

Η ελληνική αγελαδοτροφία με τις ακολουθούμενες πολιτικές οδηγείται από τη διαρκή συρρίκνωση στην άμεση απειλή κατάρρευσης, τόνισαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας Θανάσης Βασιλέκας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγελαδοτροφίας Ελλάδας Γιώργος Κεφαλάς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

 
 
Ομιλία Αθανάσιου Βασιλέκα

Ομιλία Γιώργου Κεφαλά

Μέση τιμή και ποσότητες γάλακτος 2013

Μέση τιμή και ποσότητες γάλακτος 2012